Prettig gezelschap kompanie

Veel gestelde vragen

Vergoeding

Een PGB staat voor Persoonsgebonden Budget. Wanneer je een PGB krijgt toegekend, kun je zelf je zorg vormgeven. Er zijn vier PGB vormen mogelijk, waarbij Prettig Gezelschap valt onder de PGB vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning, voor dagbesteding, huishoudelijke hulp of begeleiding.

Een PGB aanvragen vergt veel voorbereiding en administratief werkt. Ook hierbij kan Prettig Gezelschap ondersteuning bieden omdat we u hierin niet aan uw lot willen overlaten. 

Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft u een zorgindicatie nodig. Deze indicatie wordt vastgesteld door het CIZ. De hoogte van het budget wordt aan de had van de indicatie van het CIZ bepaald. 

Voor de aanvraag kunt u terecht op het CIZ. Via deze link kunt u een stappenplan volgen: PGB aanvraag

Als u met eigen middelen wilt betalen is dit zeker mogelijk. Hiervoor bespreken we net als bij een PGB aanvraag eerst de mogelijkheden, om daarna te kijken naar de kosten.

Algemeen

Voor dagjes weg, ziekehuisafspraken of andere momenten waarbij vervoer nodig is, wordt hier door Prettig Gezelschap voor gezorgd. 

Momenteel is er geen wachttijd bij Prettig Gezelschap. Zodra we met de kennismaking duidelijk hebben waar uw naaste behoefte aan heeft, kunnen we beginnen. 

Diensten

Ook wanneer uw naaste fysieke of mentale beperkingen heeft kan Prettig Gezelschap een vertrouwde rol spelen binnen uw familie. Met verschillende diploma’s in de zorg en de nodige praktijkervaring kan ik veel zorg op mij nemen waardoor de familie ontlast wordt. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen, zodat ik hierover meer kan toelichten. 

De maatregelen van het RIVM zijn leidend, maar gelukkig van de individuele zorg van Prettig Gezelschap onder vitale beroepen. Hierdoor kan de zorg voor uw naaste gewoon doorgaan.